lauantai 16. elokuuta 2008

Työyhteisöt terveiksi

Televisio-ohjelma Voimala käsitteli kaksi viikkoa ennen joulua työpaikkojen henkistä väkivaltaa ja terroria. Aihe on päivänpolttava julkisella sektorilla. Vuosia on tiedetty, että sitä on eniten yliopistossa, ja nyt kirkko on kirinyt rinnalle. Armeijakin tunnetaan erikoisia muotoja saavasta kilpailullisuudestaan.

On aika ottaa keskusteluun yhteisvastuu, johtaminen, alaisuus ja työpaikan solidaarisuus. Tehdään ensi vuodesta avoimuuden, tasa-arvon ja työrauhan vuosi. Jyväskylän yliopiston rehtori on näyttänyt erinomaista esimerkkiä puhuessaan ja kirjoittaessaan tänä syksynä julkisesti naisten heikosta asemasta työyhteisöissä. Otetaan hänen esittämänsä kysymys yhteisesti pohdittavaksi.

Keski-Suomen kulttuuriyhdistys ry on keskusteluttanut maakuntaväkeä tasa-arvosta, humanismista, kirjallisuuden ja kulttuurin arvosta, kirjakaupunkiasiasta jne. hyvin tuloksin. Jos haluat mukaan suunnittelemaan ja järjestämään keskustelutilaisuuksia työpaikkojen nykytilasta ja niiden kaipaamista toimista, otathan yhteyttä. Aloitetaan 1.1.2007 työyhteisöjen tervehdyttämisen ajanjakso, ja tehdään Keski-Suomi tässä suhteessa mallimaakunnaksi.

Katriina Kajannes
dosentti, K-S kulttuuriyhdistys ry:n pj
kajannes@netti.fi

Ei kommentteja: