lauantai 16. elokuuta 2008

Keski-Suomessa tarvitaan enemmän keskustelua

Julkaisufoorumi Keskisuomalainen

Kansanvaltaisuuden mittareita ovat tasa-arvon toteutuminen ja se, miten hyvin asiansa saa kuuluville. Muutosaikana tarvitaan aloitteita, puheenvuoroja ja kuuntelemista. Dialogi on korkeinta, tiesi J.W. von Goethe. Keskisuomalaisessa on viime viikkoina julkaistu useita kannanottoja siitä, keskusteleeko Jyväskylä.

Tervetuloa edistämään rajat ylittävää yhteistyötä ja kansalaiskeskustelua Keski-Suomen kulttuuriyhdistys ry:ssä. Se on eri taustoista olevien ja eri-ikäisten tapaamisfoorumi, joka on järjestänyt syyskuusta 2004 lähtien vapaaehtoisvoimin 32 ilmaista yleisötapahtumaa. Aiheisiin kuuluvat arvot ja asenteet, humanismi, kirjallisuus, musiikki ja kirjoittaminen. Tilaisuuksia on ollut myös mm. omaishoitajuudesta, työttömyyden haasteesta, yhdenvertaisuudesta ja taiteen eheyttävästä voimasta.

Olemme pitäneet esillä ajankohtaisia asioita ja keränneet laajan kansalaisadressin sivukirjastojen puolesta. Taide ja kirjallisuus ymmärretään yhdistyksen piirissä eheyttäjänä ja elvyttäjänä, johon jokaisella on oikeus. Hyvinvointi ja sen esteet ovat nekin maakuntaväen yhteisiä asioita. Syksyllä ovat vuorossa kirjallisuusaiheet Lassi Nummen 80-vuotisjuhlan merkeissä. Jos haluat kirjailijan juhlakirjan onnittelijaluetteloon, otathan yhteyttä. Hanketta valmistellaan salassa kirjailijalta.

Meiltä on toivottu tapahtumaa akateemisesta työttömyydestä sekä yksilön ja yhteiskunnan keinoista nykyongelmien edessä. Yhdistys ei ole sitoutunut puolueisiin tms. lähtökohtiin.

Toimimme talkoilla, ja meillä on runsaasti yhteistyötahoja. Kuuntelemme ja kunnioitamme ihmistä. Tunnuksemme on Yhdessä eteenpäin – Keski-Suomi, sydän-Suomi.

Ei kommentteja: