lauantai 16. elokuuta 2008

Tervetuloa, Jyväskylän Syksy

Julkaisufoorumi Keski-Suomen viikko


Haastan Jyväskylän työväenyhdistyksen yhdeksi toimijaksi Jyväskylän Syksyyn, keskustelu- ja kulttuuritapahtumaan. Se sopii yhdistyksen juhlavuoteen.

Aalto-sali on paras paikka tällaiselle kokoontumiselle. Työväenyhdistyksen tilaisuudet pursuavat innostusta, arvoja puntarointia ja uuden etsintää. Juuri sitä, jota lehtikirjoitukset väittävät puuttuvan Jyväskylän Kesästä. Uusi tapahtuma kannattaisi rakentaa kaikkia varten. Eri-ikäiset, eri taustoista ja paikkakunnilta olevat maakuntalaiset siis yhteistyöhön, puhaltamaan ahjoon tulta.


Keskusteleva Jyväskylä

Ehdotan ensimmäisen Jyväskylän Syksyn teemaksi ”Keskusteleva Jyväskylä”. Keskustelu ei ole oikeasti kaikonnut, se on vain siirtynyt uusiin foorumeihin. Nostetaan Jyväskylä taas suunnan näyttäjäksi vuoropuhelun, arvopohdinnan ja yhteistyön saralla – meillä on annettavaa. Aihekokonaisuuksia: Työväen ja työttömien Jyväskylä (eläkeläisiä unohtamatta), Nuorison Jyväskylä, Tarvitaanko kirjallisuutta, Voimaa taiteesta, Koulutuspolitiikka, Onko ihmisellä arvoa.

Kirjallisuusaiheiksi voisivat nousta tolstoilaisuus/Arvid Järnefelt/ihanteellinen sosialismi ja toisekseen lokakuussa 80 vuotta täyttävä Lassi Nummi. Hän piirtää kaupungista osuvan kuvan eräässä vaietussa juhlarunoelmassaan ja on paljonkin vaikuttanut kaupungissa. Lassi Nummi allekirjoitti monen muun kanssa kansalaisadressin, jossa nostettiin päättäjien huomio kotimaisen kirjallisuuden asemaan Jyväskylän yliopistossa.


Joukon voimalla

Jyväskylän Syksy voidaan pitää penningittä, jos halutaan. Tarvittaessa rahoitusta kyllä löytyy Suomesta, niin lamaan kuin käännytäänkin. Eläkeläisillä, nuorilla, työttömillä jne. on sanottavaa ja talkoohalua. Meitä tarvitaan. Joukon voima koostuu yksilöiden voimasta. Jyväskylän tulevaisuus elää meissä.

Ei kommentteja: